Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două barje care transportau ilegal deşeuri din Ungaria spre Turcia, oprite de Garda de Mediu şi Poliţia de Frontieră în Dolj

www.agerpres.ro
barjă transport fluvial

Două barje încărcate cu aproape 2.000 de tone de deşeuri, transportate ilegal din Ungaria spre Turcia, au fost oprite de comisarii Gărzii de Mediu Dolj şi poliţiştii de frontieră de la Calafat, potrivit news.ro.

În urma controlului, au fost găsite deşeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, astfel că nu s-a permis intrarea în România a transportului.

Comisarii Gărzii de Mediu Dolj, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar, au descoperit, în urma unui control făcut pe un vapor ce tracta două barje, cantitatea de 1.977.687 kilograme deşeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, dar şi cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

"Toate aceste deşeuri nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară", a anunţat, duminică, Garda Naţională de Mediu.

Conform sursei citate, vaporul (împingătorul) era sub pavilion românesc, iar comandantul echipajului - un cetăţean român în vârstă de 65 de ani.

Deşeurile fuseseră încărcate în Ungaria şi aveau ca destinaţie o societate din Turcia, dar autorităţile nu au permis intrarea pe teritoriul României a transportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.