Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două baze militare din sudul Japoniei s-au plasat în izolare, în urma unei creşteri a cazurilor de covid-19

twitter.com
japonia

Două baze militare din Okinawa, în sudul Japoniei, s-au plasat în izolare, în urma unei creşteri a cazurilor de covid-19, care a provocat zvonuri pe această insulă, unde prezenţa trupelor americane este foarte contestată, relatează AFP, potrivit news.ro.

Un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshihide Suga, a anunţat luni că 62 de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în ultimele zile în cadrul forţelor americane staţionate în Okinawa.

Majoritatea acestor cazuri a fost înregistrată la Baza aeriană a Corpului Puşcaşilor Marini Futenma şi la altă bază americană de pe insula subtropicală, Camp Hansen, a precizat Suga.

Administraţia Corpului Puşcaşilor Marini la Oceanul Pacific a hotărât să suspende aproape toate ieşirile, potrivit unor directive pe care le-a publicat pe contul de Facebook.

Aceste restricţii - impuse ”până la noi ordine” - se aplică atât tuturor puşcaşilor marini şi civililor care muncesc la faţa locului, cât şi familiilor acestora, a precizat administraţia.

Citește și: Andrei Caramitru SOMEAZĂ românii: Gata cu mersul la mare, la terase și vacanțe. Ce e așa greu?

Un reprezentant al prefecturii din Okinawa a confirmat AFP faptul că restricţiile se aplică doar în bazele Futenma şi Camp Hansen.

Numărul militarilor din cele două baze nu a fost divulgat ”din motive de securitate”, a precizat acest oficial, iar autorităţile americane nu au putut fi contactate imediat de AFP.

Anunţarea acestor focare de infecţie a reaprins tensiuni vechi cu aleşi locali din Okinawa, în contextul în care numeroşi locuitori ai insulei contestă puternica prezenţă militară americană locală.

Ocupat de Statele Unite după al Doilea Război Mondial şi apoi retrocedat Tokyo în 1972, arhipelagul Okinawa găzduieşte o mare parte a celor aproximativ 50.000 de militari americani prezenţi în Japonia, în contextul în care reprezintă mai puţin de 1% din suprafaţa ţării.

Guvernatorul regiunii, Denny Tamaki, s-a declarat sâmbătă ”şocat” de numărul cazurilor de covid-19 din bazele americane de pe insulă.

”Nu pot să mă împiedic să am îndoieli serioase” cu privire la eficienţa măsurilor lor de prevenţie împotriva riscului infecţiilor, a declarat presei guvernatorul.

Prefectura Okinawa a cerut Guvernului central japonez şi autorităţilor militare americane să transmită mai rapid informaţii cu privire la aceste focare infecţioase.

Regiunea a cerut ca militarii americani şi familiile lor care vin la Okinawa să fie plasaţi de-acum în carantină în baze şi nu hoteluri din afara acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.