Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două bombe de aviație uriașe, descoperite în Bacău

bomba

Două bombe de aviație, fiecare cu o greutate de 50 de kilograme, au fost găsite, vineri, în localitatea Dofteana, din județul Bacău. Echipa pirotehnică a ISU Bacău a preluat și depozitat în siguranță bombele, care urmează să fie distruse, potrivit Mediafax.

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a intervenit, vineri, pentru ridicarea, transportul și depozitarea a două bombe de aviație, găsite în localitatea Dofteana.

Citește și: Codrin Ștefănescu SPULBERĂ visul lui Dăncilă de a candida la prezidențiale: Firea, Pleșoianu și Nicolae, amenințați chiar și cu moartea

Potrivit ISU Bacău, elementele de muniție rămase neexplodate au fost descoperite de către un detectorist autorizat.

„Misiunea militarilor a fost dificilă din cauza terenului accidentat, precum și a greutăți mari a elementelor de muniție (50 de kilograme fiecare bombă de aviație)”, au mai transmis reprezentanții ISU.

Citește și: Codrin Ștefănescu SPULBERĂ visul lui Dăncilă de a candida la prezidențiale: Firea, Pleșoianu și Nicolae, amenințați chiar și cu moartea

Aceștia au precizat că cele două bombe, de proveniență germană, model 1915, cu o rază de distrugere de aproximativ 850 - 1000 de metri, erau în stare perfectă de funcționare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.