Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două camioane care transportau ilegal, din Bulgaria către Cehia, peste 44 tone de deşeuri din plastic au fost oprite la PTF Calafat

Două camioane care transportau ilegal, din Bulgaria către Cehia, peste 44 tone de deşeuri din plastic au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat de poliţiştii de frontieră şi comisarii de mediu, care nu au permis accesul celor două mijloace de transport pe teritoriul României.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocamioane, nereguli privind transferul a peste 44.000 kilograme de deşeuri din plastic mărunţit, care erau destinate unor societăţi din Cehia. Autocamioanele erau conduse de doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 32, respectiv 51 de ani", informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj.

Potrivit sursei citate, pentru cele peste 44 de tone de deşeuri din plastic care urmau să ajungă din Bulgaria în Cehia, prin România, documentele de transfer nu respectau prevederile legale în vigoare, potrivit Agerpres.ro.

"În cadrul verificărilor efectuate s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau 44.040 kilograme deşeuri din plastic mărunţit, încărcate din Bulgaria, şi aveau ca destinaţie o societate comercială din Cehia. Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. În consecinţă, autorităţile competente nu au permis accesul celor două mijloace de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare", mai informează STPF Dolj.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe mijloace de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.