Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două centre de evaluare a pacienţilor cu COVID-19 vor fi înființate în judeţul Suceava

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

În urma analizelor efectuate la nivelul fiecărui spital din judeţul Suceava s-a decis amenajarea a două centre de evaluare COVID-19, la Spitalul Municipal Rădăuţi şi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, a informat, joi, Prefectura, după şedinţa extraordinară a CJSU, desfăşurată în actualul context epidemiologic al pandemiei, potrivit Agerpres.

Conform situaţiei prezentate de către conducerea DSP Suceava, au fost întreprinse demersuri în vederea înfiinţării unor centre de evaluare a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 în cadrul unităţilor spitaliceşti, pentru a evita supraaglomerarea UPU/CPU din spitale.

Potrivit sursei citate, în prezent, toate spitalele din judeţ au luat măsuri în vederea verificării instalaţiilor electrice şi de oxigen, precum şi operaţionalizarea acestora; asigurării stocurilor de medicamente, materiale sanitare şi echipamente; revizuirii protocoalelor de tratament pentru patologia COVID-19 şi a planului de măsuri privind capacitatea de cazare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Totodată, managerului Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea, a spus că este asigurat necesarul de medicamente şi materiale sanitare pentru un interval de 2 - 2,5 luni şi există o rezervă strategică pentru spitalele din judeţ, de circa 160 de butelii de oxigen lichid.

Calancea susţine că, potrivit analizelor realizate la nivelul fiecărui spital, sistemul medical judeţean este pregătit în gestionarea atât a patologiei COVID-19, cât şi a celei non-COVID.

"Trebuie să privim cu prudenţă şi maximă responsabilitate evoluţia epidemiologică la nivelul judeţului. Fiecare dintre noi poate să ia măsuri care să aplaneze acest val şi să reducă pericolul pentru sine şi pentru cei din jur. Soluţiile să ţinem lucrurile sub control sunt binecunoscute: respectarea măsurilor de prevenţie sanitară care şi-au dovedit eficacitatea, portul corect al măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, testarea în caz de suspiciune, vaccinarea voluntară, şi adresarea la medic în caz de necesitate. Depinde doar de noi, de modul prudent şi echilibrat în care reacţionăm să trecem peste această nouă încercare. Vreau să mulţumesc cadrelor medicale pentru efortul depus în această perioadă, ştiu că majoritatea lor sunt epuizaţi. Întreaga noastră speranţă este în mâinile acestor oameni minunaţi. Apelul meu către suceveni este unul simplu, de solidaritate, de echilibru şi empatie, de respectare a măsurilor sanitare, care vor face, în final, diferenţa'', a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.