Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două centre de vaccinare dedicate personalului din învăţământ, amenajate în judeţul Prahova

vaccinare

Două centre de vaccinare anti-COVID dedicate personalului din învăţământ vor funcţiona, începând de miercuri, în judeţul Prahova, peste 400 de persoane exprimându-şi acordul pentru vaccinare, anunță AGERPRES.

Potrivit Prefecturii Prahova, centrele în cauză sunt amenajate în cabinetul medical al Universităţii Petrol Gaze şi în clădirea CAR (incinta Casei Corpului Didactic), imunizarea urmând să fie asigurată de echipe mobile.

"În primul centru, imunizarea se va face cu ser Pfizer/ BioNTech pentru persoanele de 56 de ani şi peste, iar în cel de-al doilea va fi folosit vaccin AstraZeneca pentru persoanele cu vârste între 18 şi 55 de ani (inclusiv). (...) Pentru buna desfăşurare a acestui demers, angajatorii au avut de întocmit liste nominale cu persoanele eligibile care doresc să se vaccineze, pe cele două categorii de vârstă. Din mediul preuniversitar s-au înscris aproape 320 de angajaţi şi 125 din învăţământul universitar", precizează sursa citată.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

Vaccinarea personalului din creşe şi unităţi de învăţământ preuniversitar şi universitar, în cadrul acestei campanii, se realizează fără programare în platforma existentă la nivel naţional. În urma imunizării, cadrele didactice şi ceilalţi angajaţi din domeniu vor fi înregistraţi în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi li se va elibera o adeverinţă de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.