Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două companii farmaceutice concurente cad la înțelegere pentru a produce un medicament folosit împotriva Covid-19

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Gigantul farmaceutic elveţian Novartis va ajuta compania concurentă Roche să producă tocilizumab, un medicament antiinflamator aflat în centrul studiilor clinice pentru evaluarea eficacităţii sale împotriva pneumoniei asociate COVID-19, a anunţat joi Novartis, relatează AFP, informează Agerpres.

După ce a încheiat un parteneriat cu BioNTech şi apoi cu CureVac pentru a contribui la producţia de vaccinuri anti-COVID, grupul elveţian semnează astfel un al treilea parteneriat prin care pune la dispoziţia unei companii concurente capacităţile sale de producţie, o formă inedită de colaborare între mai multe laboratoare în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Acordul semnat cu Roche pentru Tocilizumab prevede rezervarea capacităţilor de producţie pentru acest medicament la o fabrică din Singapore, a precizat compania într-un comunicat.

Transferul de tehnologie pentru producţia de ingrediente active destinate fabricării substanţelor pentru acest tratament urmează să aibă loc în al doilea trimestru, a indicat Novartis, fără a dezvălui detalii financiare.

Comercializat sub denumirea de Actemra sau RoActemra, în funcţie de pieţele pe care este vândut, tocilizumab este un medicament împotriva artritei reumatoide şi face parte din căile explorate pentru tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID.

Acest tratament administrat intravenos a suferit mai multe eşecuri în timpul studiilor clinice. Însă, un amplu studiu britanic, publicat în februarie, a raportat totuşi rezultate încurajatoare.

Studiul, intitulat Recovery, care a implicat mai multe medicamente, a oferit rezultate pozitive cu privire la acest antiinflamator, în special în ceea ce priveşte reducerea riscului de deces asociat COVID-19.

În ianuarie, Novartis a anunţat o primă cooperare cu Pfizer-BioNTech, la câteva zile după un acord similar anunţat de laboratorul francez Sanofi, pentru a ajuta la producerea vaccinurilor. În martie, Novartis a semnat un al doilea acord cu compania germană CureVac.

Spre deosebire de concurentul său francez, Novartis nu s-a lansat în cursa pentru vaccinuri împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.