Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două dosare penale pentru consum şi trafic de droguri la un eveniment de Halloween

politie bun

Poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru deţinere şi trafic de droguri, au aplicat două sancţiuni contravenţionale şi au închis un local unde se desfăşura un eveniment de Halloween, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Ordine Publică, dar şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale au organizat o acţiune în care au desfăşurat activităţi specifice asigurării ordinii şi liniştii publice, precum şi combaterii fenomenului de trafic şi consum ilicit de droguri.

Cu această ocazie, a fost identificată o hală, situată în cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, unde era în desfăşurare o petrecere, cu specific de Halloween.

Poliţiştii au identificat în spaţiul respectiv aproximativ 60 - 70 de participanţi şi au procedat la legitimarea persoanelor aflate în interior şi efectuarea unui control corporal preventiv asupra acestora şi al bagajelor pe care le aveau.

În interiorul halei respective au fost identificate mai multe bunuri şi substanţe susceptibile a face parte din categoria substanţelor interzise şi cu efect psihotrop sau psihoactiv, aruncate pe jos în diferite locuri, printre care un pachet de ţigări în care se aflau trei ţigări confecţionate artizanal (joint-uri), mai multe împachetări de staniol ce conţineau o substanţă pulverulentă, de culoare albă, un pliculeţ din material plastic, ce conţinea o substanţă pulverulentă, de culoare albă, precum şi două grindere şi mai multe fragmente vegetale de culoare verde, suspecte a fi cannabis, toate aceste substanţe urmând a fi analizate de către specialişti din cadrul Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul BCCO Iaşi.

Au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de "trafic de droguri de risc şi mare risc, fără drept" şi "deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept".

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava au efectuat verificări pe linia respectării legislaţiei specifice autorizării şi funcţionării unor astfel de locaţii, organizatorul şi administratorul fiind sancţionaţi cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28 din 1999 republicată, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, poliţiştii Serviciului Ordine Publică Suceava au aplicat două sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederii Legii 333/2003, privind paza bunurilor şi obiectivelor.

Evenimentul a fost întrerupt, iar localul închis, toţi participanţii părăsind zona, după ce au fost legitimaţi şi controlaţi de poliţişti.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.