Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două elicoptere rusești au explodat din senin la o bază militară din Rusia

elicopter suceava

Două elicoptere de atac model Ka-52 au explodat noaptea trecută în Federația Rusă. Informația a fost lansată de Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina și a fost confirmată de presa de la Moscova.

"La baza aeriană a Forțelor Armate ale Federației Ruse Veretier (regiunea Pskov) în noaptea de 31 octombrie, a avut loc o explozie puternică. Două elicoptere de atac rusești Ka-52 Alligator au fost complet distruse. Alte două sunt afectate semnificativ", se arată într-un mesaj pe Telegram al Direcției principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, relatează Ukrinform. Pentru a elimina consecințele exploziilor, precum și "căutarea grupurilor de sabotaj", personalul unității militare a fost alarmat, iar în unitatea militară au loc acțiuni de investigație.

În momentul incidentului cele două elicoptere se aflau în reparații programate la partea tehnică și operațională, a declarat o sursă pentru jurnaliștii ruși de la Izvestia. Cauzele exploziilor de până acum nu au fost stabilite, circumstanțele incidentului fiind în curs de clarificare, transmite sursa citată.

Elicopterul Ka-52 Alligator (Hokum B conform clasificării NATO) este un elicopter de recunoaștere și atac fabricat de Rusia. Costul unui astfel de elicopter este de aproximativ 16 milioane de dolari.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.