Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două explozii au fost auzite la o bază militară utilizată de americani în nordul Siriei (presă)

Agerpres
siria bombardament

Zgomotele a cel puțin două explozii au zguduit o bază militară folosită de forțele americane în estul Siriei, relatează un post irakian de televiziune, relatează agenția ABNA24.

Sunetul a cel puțin două explozii a zguduit o bază militară folosită de forțele americane în estul Siriei, relatează un post irakian.

Sabereen News, care este asociat cu Unitățile de Mobilizare Populară (PMU) antiteroriste irakiene, a anunțat că sunetele a cel puțin două explozii au fost auzite într-o bază americană din câmpul petrolier Al-Omar din provincia Dayr al-Zawr, în apropiere de granița siriano-irakiană, în primele ore ale zilei de luni.

Câmpul petrolier Al-Omar este situat în zona de frontieră dintre Irak și Siria. Nu au fost făcute publice alte detalii cu privire la posibilele victime sau pagube.

Relatarea vine în contextul în care mass-media americane au relatat că Rusia a lansat luna trecută o serie de lovituri asupra pozițiilor americane din Siria.

Vezi aici: Orientul Mijlociu fierbe: Armata americană este îngrijorată de numărul tot mai mare de 'provocări' ale Rusiei și Iranului (analiză The Washington Post)

Citând oficiali militari americani, Wall Street Journal a relatat luna trecută că forțele rusești au efectuat o serie de operațiuni împotriva coaliției conduse de SUA în Siria, inclusiv una la o bază situată strategic în partea de sud a țării.

Potrivit relatărilor din articol, oficialii militari americani erau îngrijorați de faptul că o eroare de calcul ar putea escalada într-un conflict neintenționat între forțele americane și cele rusești din Siria, în condițiile în care tensiunile dintre Moscova și Washington au fost deja ridicate de la începutul operațiunii rusești din Ucraina, în februarie.

Rusia notificase SUA că va lansa raidurile aeriene ca răspuns la atacurile desfășurate împotriva trupelor siriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.