Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două femei au fost condamnate la închisoare cu executare, după ce au delapidat o asociație de proprietari

frauda

Două femei care au fost condamnate la închisoare cu executare pentru delapidarea a peste 600.000 lei din banii unei asociaţii de proprietari din Oradea au fost încarcerate, una dintre ele fiind reţinută în PTF Borş, în timp ce încerca să iasă din ţară, informează Agerpres.

Citește și: Doi bărbați au provocat un incendiu, după ce au verificat o butelie de gaz cu bricheta: acum sunt în stare gravă

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale- Compartimentul Urmăriri au identificat şi reţinut o femeie de 63 de ani, din municipiul Oradea, pe numele căreia Judecătoria Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

De asemenea, miercuri, poliţiştii au preluat din PTF Borş o altă femeie, de 52 de ani, din Oradea, pe numele căreia Judecătoria Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnată tot la 2 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

"Cele două femei au fost încarcerate în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor la care au fost condamnate", se arată în comunicatul IPJ.

Cele două inculpate cu fost condamnate, definitiv, miercuri, prin decizia Curţii de Apel Oradea, care a menţinut pedepsele aplicate de instanţa de fond.

Administratoarea asociaţiei de proprietari Apateului 16 din Oradea, Maria Brînduş, şi casiera Stela Vinter au fost anchetate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor după o reclamaţie depusă de locatari în 2015.

Potrivit anchetatorilor, timp de trei ani, între 2012 şi 2015, cele două au delapidat peste 600.000 lei din banii încasaţi de la proprietari. Deşi locatarii şi-au plătit la timp facturile, cele două nu au achitat facturile la utilităţi, astfel că oamenii au fost debranşaţi de la apă şi căldură în decembrie 2015. În acest context, spun anchetatorii, locatarii au fost nevoiţi să semneze un angajament de plată şi să achite încă o dată facturile.

Cele două femei au fost trimise în judecată în 2017 şi condamnate pe fond de Judecătoria Oradea pe 20 decembrie 2019. La acel moment, ele au fost condamnate la câte doi ani şi şase luni de închisoare cu executare şi plata în solidar, către partea civilă a sumei de 613.963,60 de lei, cu titlu de daune materiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.