Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două firme de construcţii care reabilitează infrastructura municipiului Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu 40.000 de lei

Mediafax
bani

Administratorii a două firme de construcţii care reabilitează infrastructura municipiului Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu suma totală de 40.000 de lei, pentru că nu au luat măsuri privind limitarea degajărilor de praf în atmosferă şi au provocat vătămări ale arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale, au informat, vineri seară, reprezentanţii instituţiei.

Cele două firme execută lucrări pe bulevardul Ferdinand şi şoseaua Mangaliei.

"Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au controlat două societăţi de construcţii care realizează lucrări pentru Primăria Municipiului Constanta, pe bd. Ferdinand şi pe şos. Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătăţirea mobilităţii urbane în Municipiul Constanta. Pe porţiunile de străzi verificate, spaţiile de lucru nu erau umectate şi măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidenţiale. Firmele de construcţii nu au luat măsuri tehnice şi organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanţi în atmosferă, pe timpul derulării lucrărilor. Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămari ale arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale, fiind secţionate rădăcinile de la nivelul solului şi vătămări ale trunchiurilor copacilor", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei doi constructori au fost sancţionaţi cu amenzi maxime prevăzute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător şi de Legea 24/2007 privind administrarea spaţiilor verzi. S-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.000 lei.

În urmă cu trei săptămâni, comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat contravenţional o altă firmă de construcţii, pentru degajările de praf în atmosferă în zona City Park Mall, atrăgând atenţia asupra obligaţiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecţia mediului înconjurător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.