Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două focare de pestă porcină africană au fost confirmate din Hunedoara: 25 de porci au fost sacrificați

Două focare de pestă porcină africană au fost confirmate în zonele Călan și Călanu Mic, județul Hunedoara, anunță MEDIAFAX.

Prefectura Hunedoara anunță că cele două cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate în gospodăriile a doi proprietari de mici ferme de creștere a porcilor.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Au fost aplicate de urgență măsurile aprobate prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care au constat în instituirea de restricții în cele două exploatații, confiscarea întregii cantități de carne rezultate în urma sacrificării de urgență a 25 de porci, precum și dezinfecția locului unde a fost dispusă îngroparea carcaselor animalelor sacrificate.

De asemenea, autoritățile au efectuat controale și analize în toate gospodăriile din apropierea celor două exploatații unde a fost descoperită boala.

Medicii veterinari monitorizează permanent starea clinică a porcilor din zona de protecție, a fost instalat filtru cu covoare dezinfectante la intrarea în focarele din Călan și Călanu Mic și au fost afișate informări ale cetățenilor privitoare la declararea focarelor de pestă porcină și la măsurile care trebuie luate pentru protejarea animalelor din gospodării.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

Recoltarea probelor și examinările clinice clinice continuă, iar conform reglementărilor în vigoare pentru astfel de situații, proprietarii de porci sacrificați vor fi despăgubiți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.