Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două focare de pestă procină africană au fost identificate în județul Sibiu

Două focare de pestă porcină africană au fost identificate în județul Sibiu. Unul se află într-o exploatație din comuna Alma, iar al doilea a fost descoperit pe un fond de vânătoare din localitatea Mășna.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, un focar a fost descoperit în urma morții a doi porci dintr-o exploatație din comuna Alma, iar al doilea focar în urma identificării unui mistreț mort în Fondul de Vânătoare nr. 30 localitatea Moșna, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Încă o țară profund afectată de pandemie s-a sucit: A autorizat și ea vaccinul AstraZeneca pentru cei de peste 65 de ani

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a adoptat măsurile care trebuie luate după depistarea celor două focare.

Pentru focarul identificat în localitatea Alma s-au stabilit că localitățile aflate în zona de protecție sunt Alma, Giacăș și Șmig, iar cele aflate în zona de supraveghere sunt Curciu, Păucea, Dârlos, Valea Lungă, Brateiu, Buzd, Ațel, Dupuș, Biertan, Valchid, Saroș pe Târnave, Ernea, Dumbrăveni și Hoghilag din județul Sibiu și localitățile Sântioana, Cund, Gogan, Idiciu și Băgaciu din județul Mureș.

„În urma confirmării focarului, în exploatație mai trăia un porc, acesta fiind ucis. Animalul ucis și animalele moarte, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, nu au fost evaluate și nu s-a întocmit dosarul de despăgubire, din cauza faptului că proprietarul nu avea înregistrate animalele”, a transmis Prefectura.

Pentru focarul identificat în Fondul de Vânătoare din localitatea Moșna s-a stabilit că localitățile aflate în zona infectată sunt Mediaș, Buzd, Richiș, Nemșa, Moșna, Ighișu Nou, Alma Vii, Motiș, Târnava și Colonia Târnava, iar cele aflate în zona tampon sunt Valea Lungă, Dârlos, Brateiu, Ațel, Dupuș, Biertan, Pelișor, Zlagna, Metiș, Răvășel, Moardăș, Mihăileni, Petiș, Șoala, Valea Viilor, Axente Sever, Copșa Mică și Târnăvioara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.