Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două ghiduri de prevenire a violenţei domestice, adresate victimelor şi specialiştilor în domeniu, lansate la Oradea

M375/0009
Echipa care a realizat cele două ghiduri este formată din poliţiştii de prevenire bihoreni împreună cu reprezentanţii Fundaţiei Lamaps şi cu cei ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, în cadrul campaniei preventive "Violenţa lasă urme! Îndrăzneşte să ridici privirea!".

Cele două ghiduri poartă numele campaniei preventive în cadrul căreia au fost realizate şi au fost concepute pentru a fi instrumente utile, care să vină în ajutorul victimelor violenţei domestice, dar şi în sprijinul specialiştilor cu atribuţii în domeniu.

Astfel, unul dintre acestea se adresează victimelor violenţei domestice şi cuprinde toate informaţiile necesare pentru ca o persoană aflată în situaţia de victimizare să ştie cum şi unde să solicite intervenţie şi sprijin, iar cel de-al doilea se adresează tuturor categoriilor de specialişti care au responsabilităţi în domeniul violenţei domestice - asistenţi sociali, psihologi, cadre didactice, funcţionari publici, personal medical, jurişti, consilieri de probaţiune etc.

Pe lângă informaţiile utile cuprinse, cele două ghiduri sunt ilustrate cu desene cu mesaje antiviolenţă, realizate cu mult talent, de copiii de la Liceul de Arte Oradea, de la Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" din Oradea, de la Şcoala Gimnazială "Ioan Slavici" din Oradea şi de la Şcoala Gimnazială "Octavian Goga" din Oradea, în cadrul aceleiaşi campanii preventive - "Violenţa lasă urme! Îndrăzneşte să ridici privirea!".

Poliţiştii de prevenire bihoreni au continuat marţi, la Biblioteca Judeţeană, activităţile desfăşurate în cadrul evenimentului naţional "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", cea de-a treia zi fiind dedicată prevenirii violenţei domestice.

Cele două ghiduri au fost lansate în cadrul dezbaterii dedicate acestei teme în prezenţa a peste 100 de persoane, elevi, studenţi, profesori, directori ai unor instituţii de învăţământ, asistenţi sociali, reprezentanţi ai unor fundaţii şi ONG - uri, precum şi ai unor instituţii publice locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.