Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două minore din Tulcea au fost obligate să se prostitueze: una dintre victie a născut la sfârșitul lunii iunie 2019

Vice
Metoda Loverboy

Două fete de 14 și 15 ani, din Tulcea, au fost induse în eroare prin metodaa Loverboy și obligate să se prostitueze de trei bărbați. Una dintre victime a născut, la sfârșitul lunii iunie 2019.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

„În cauză, s-a reținut că, în cursul lunii iulie 2018, patru inculpați au constituit pe raza municipiului Tulcea un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Astfel, doi dintre membrii grupului infracțional organizat au recrutat prin inducere în eroare (metoda loverboy), în vederea exploatării sexuale, două persoane vătămate minore (cu vârste de 14 și 15 ani), pe care, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, le-au obligat să se prostitueze. Persoanele vătămate au fost adăpostite de membrii grupului în municipiul Tulcea, aceștia ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți. Sumele de bani obținute din practicarea prostituției de către persoanele vătămate minore au fost însușite de inculpați. La sfârșitul lunii iunie 2019, una dintre persoanele vătămate minore a născut, fiind preluată de DGASPC Tulcea”, informează DIICOT.

În perioada 2018-2023, membrii grupului au transportat în străinătate (Austria, Germania și Anglia) mai multe fete pentru a practica prostituția. Banii obținuți au fost colectați și transportați fizic în țară sau au fost transferați prin intermediul societăților de transfer rapid.

În urma celor 4 percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate sumele de 7480 euro și 6800 de lei, bijuterii, documentele de identitate aparținând persoanelor vătămate, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, 15 telefoane mobile, o unitate de memorie și un autoturism de lux.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de cei trei inculpați. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat a fost propusă arestarea preventivă în lipsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.