Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane au murit şi 23 au fost spitalizate după ce au contractat virusul West Nile

Tion
West Nile

Două persoane au murit şi 23 au fost spitalizate în sudul Spaniei după ce au contractat virusul febrei Nilului occidental (virusul West Nile), care este transmis de ţânţari, au anunţat vineri autorităţile sanitare regionale, informează AFP.

O femeie în vârstă de 85 de ani a decedat vineri într-un spital din Sevilla din cauza acestei boli, la o zi după decesul unui bărbat în vârstă de 77 de ani, potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului regional din Andaluzia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

Din cele 23 de persoane spitalizate, şapte se află la terapie intensivă.

Virusul Nilului occidental provoacă simptome asemănătoare gripei, în cazuri rare putând să apară şi complicaţii neurologice.

Descoperit în Uganda în anul 1937 şi prezent în Africa, Asia, Europa şi Australia, acest virus este transportat de păsări şi transmis la om de ţânţari.

Actualele focare de infectare cu acest virus în Spania sunt în oraşele Coria del Rio şi La Puebla del Rio, situate în apropierea mlaştinilor fluviului Guadalquivir.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Autorităţile andaluze desfăşoare dezinsecţii în zonele mlăştinoase pentru a ucide ţânţarii şi îndeamnă populaţia să-şi monteze la ferestre plase împotriva ţânţarilor.

Aceste îmbolnăviri cu virusul West Nile se suprapun în Spania cu o intensificare a epidemiei de COVID-19, care a ucis în această ţară circa 29.000 de oameni din cele aproximativ 378.000 de cazuri confirmate oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.