Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane din Iași, găsite în şoc hipotermic; una a decedat, a doua - în stare gravă la spital

ISU Cluj
smurd, isu cluj

Din cauza temperaturilor scăzute înregistrate, în ultimele 24 de ore, o persoană a murit iar o alta a fost adusă în stare gravă la spital, a precizat coordonatorul SMURD Iaşi, dr Diana Cimpoeşu, coordonator şi al UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, informează Agerpres.

Primul caz de hipotermie a fost înregistrat în localitatea Păuşeşti.

"Când a fost găsit, pacientul avea o temperatură corporală de 27 de grade Celsius. Locuia singur într-o locuinţă neîncălzită din Păuşeşti. El a fost găsit de o persoană de la o fundaţie de caritate la care mai fusese în urmă cu câţiva ani. Acum cei de la fundaţie îi aduceau mâncare periodic. L-au găsit în şoc hipotermic. Persoana este consumatoare cronică de alcool, fără alte antecedente. Starea sa este favorabilă. În 12 ore a fost încălzit şi hidratat. Acum este internat", a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu.

Aceasta a mai precizat că la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf.Spiridon din Iaşi a fost adusă o femeie în vârstă de 75 ani, din localitatea Mogoşeşti.

În momentul în care a fost adusă în UPU, de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu o autospecială de tip C, femeia era în comă, temperatura corporală fiind de 28 grade Celsius.

"În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică. Aseară (sâmbătă - n.r) a rămas în casă, în grija unei vecine. Dimineaţă aceasta a găsit-o în curte, căzută. Din păcate, persoana a decedat", a explicat dr. Diana Cimpoeşu.

O altă persoană, care avea temperatura corporală de 28 de grade Celsius, a decedat în luna ianuarie, în urma hipotermiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.