Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane în vârstă din Olt au pierit din cauza virusului gripal

Dnevnik
Virusi

Două persoane infectate cu virusul gripal, nevaccinate şi având afecţiuni asociate, au decedat în ultima săptămână în judeţul Olt, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

"În perioada 15-22 ianuarie, s-au înregistrat două decese prin gripă cu AH1. Primul deces s-a înregistrat în data de 17 ianuarie, fiind vorba de o persoană din mediul rural, de sex masculin, în vârstă de 70 de ani, nevaccinat antigripal, cu comorbidităţi (fibrilaţie atrială, diabet zaharat tip II, insuficienţă cardiacă). A primit tratament antiviral, intubat. Al doilea deces s-a înregistrat în 22 ianuarie, fiind vorba de o persoană din mediul urban, de sex feminin, în vârstă de 83 de ani, nevaccinată, cu comorbidităţi (fibrilaţie atrială, hipertensiune gr.III), A primit tratament antiviral, intubată", a informat DSP Olt, potrivit Agerpres.

Rezultatele analizelor au confirmat, la ambii pacienţi decedaţi, infecţia cu virusul gripal de tip AH1 (gripa pandemică 2009), cunoscută şi drept gripa porcină.

În ultima săptămână, în judeţul Olt au fost confirmate 10 cazuri de gripă, trei dintre persoanele infectate fiind copii cu vârste între 2 şi 13 ani şi şapte dintre bolnavi fiind adulţi cu vârsta de peste 50 de ani.

Totodată, în judeţul Olt, în săptămâna 15-21 ianuarie au fost înregistrate şi 1.084 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi 370 de cazuri de pneumonie, fiind internaţi 27 dintre bolnavii cu infecţii respiratorii acute şi 71 dintre pacienţii cu pneumonie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.