Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane, reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

politie bun

Două persoane au fost reţinute în urma a patru percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Constanţa şi Tulcea, într-un dosar care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate Constanţa au pus marţi în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Constanţa şi Tulcea, fiind descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru telefoane mobile ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională, informează Agerpres.

"Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 34 de ani, ar fi recrutat o minoră, de 16 ani, din judeţul Tulcea, iar prin promisiunea mincinoasă a unei relaţii de iubire şi specularea stării de vulnerabilitate a tinerei, ar fi transportat-o pe aceasta până în judeţul Constanţa (staţiunea Mamaia), unde ar fi adăpostit-o, cu ajutorul unei femei, de 34 de ani, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la prostituţie. Totodată, prin acelaşi mod de operare şi pentru aceleaşi scopuri, bărbatul ar fi racolat o altă tânără, de 18 ani, pe care, cu ajutorul aceleiaşi femei, ar fi adăpostit-o la aceeaşi locaţie din staţiunea Mamaia", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, în cursul lunii noiembrie, bărbatul le-ar fi determinat pe cele două tinere, una dintre ele minoră, să practice prostituţia, în municipiul Constanţa. Totodată, el s-ar fi ocupat de găsirea locului destinat desfăşurării activităţii de prostituţie, de aprovizionarea cu cele necesare tinerelor, de paza şi protecţia acestora pe perioada desfăşurării activităţii de prostituţie, precum şi de transportarea lor la locaţiile indicate de către clienţi.

Bărbatul ar fi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către cele două tinere.

"Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cele 2 fete au fost identificate, fiind conduse la audieri şi, ulterior, predate D.G.A.S.P.C. Constanţa, în vederea instituţionalizării", se mai spune în comunicat.

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul şi femeia de 34 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în ziua în curs să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa, IPJ Tulcea şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.