Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două puteri nucleare aproape de un conflict nimicitor! Rusia se oferă să joace rolul mediatorului

Vladimir Putin

Rusia se oferă să ajute la medierea conflictului dintre India și Pakistan pentru a încerca să liniștescă tensiunile dintre cele două puteri nucleare, au declarat joi mai mulți oficiali guvernamentali ruși, avertizând asupra riscului unor viitoare confruntări între cele două țări, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Moscova și-a anuințat intenția după ce Pakistanul a transmis că a luat în considerare eliberarea pilotului indian capturat în urma atacurilor aeriene de zilele trecute, iar președintele american Donald Trump a declarat că intermedierea SUA a ajutat la dezamorsarea crizei.

Florin Călinescu, ATAC INCISIV la Maria Grapini: 'La capitolul cretinism bate orice record'

Rusia a încetat în mod particular relațiile cu India care achiziționează cantități mari de echipamente militare din Rusia, iar relațiile sale cu Pakistanul s-au apropiat în ultimii ani.

Întrebat dacă Rusia este pregătită să ajute la medierea situației dintre cele două țări, agenția TASS l-a citat pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov care a declarat: ”Dacă ei doresc asta, atunci sigur că da”.

Lavrov a avut miercuri o discuție cu omologul său indian, Sushma Swaraj, la un eveniment din China, și a spus că speră ca situația spă se detensioneze și ambele state vor arăta cumpătare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.