Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două Sfinte Liturghii solemne, dedicate Arhiepiscopului Mitropolit romano-catolic, Aurel Percă, vor fi celebrate la Catedrala Sfântul Iosif

catedrala sf iosif

Două Sfinte Liturghii solemne, dedicate Arhiepiscopului Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, la împlinirea a 70 de ani, vor fi celebrate, duminică şi luni, la Catedrala Sfântul Iosif.

În ziua aniversării, 15 august, în Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului, IPS Aurel Percă va prezida Sf. Liturghie solemnă din Catedrala Sfântul Iosif de la ora 10,30. Vor concelebra Arhiepiscopul Mitropolit emerit Ioan Robu, Episcopul Auxiliar de Bucureşti Cornel Damian şi preoţii catedralei, informează Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti într-un comunicat transmis AGERPRES.

Luni, la ora 10,30, în Catedrala Sfântul Iosif se va celebra o Sfântă Liturghie solemnă de mulţumire pentru anii de viaţă şi slujire ai IPS Aurel Percă.

Cu acest prilej, va fi lansat volumul omagial "Rămâneţi înrădăcinaţi şi întemeiaţi în iubire! Studii şi articole în onoarea ÎPS Aurel Percă, cu ocazia aniversării a 70 de ani de viaţă", apărut la Editura ARCB sub îngrijirea Episcopului Auxiliar de Bucureşti Cornel Damian. Totodată, va fi prezentată cartea "Figuri ilustre din istoria Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti", cu o prefaţă semnată de însuşi Arhiepiscopul Aurel Percă.

***
IPS Aurel Percă s-a născut la 15 august 1951 la Săbăoani, Neamţ, şi a fost hirotonit preot la 29 iunie 1979 la Iaşi.

A urmat studii de specializare la Roma, cu Licenţa în Teologie orientală şi Teologie morală.

A fost Cancelar al Episcopiei de Iaşi şi profesor la Institutul Teologic din Iaşi. Între 1989 şi 1994 a fost rector al Seminarului Mare din Iaşi, iar mai apoi Vicar General al aceleiaşi Episcopii.

În 29 septembrie 1999, Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit Episcop Auxiliar pentru Dieceza de Iaşi, primind consacrarea episcopală la 8 decembrie 1999 în noua Catedrală din Iaşi.

În ziua de 21 noiembrie 2019, Papa Francisc l-a numit Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Pe data de 11 ianuarie 2020 a inaugurat ministerul său pastoral la Bucureşti, luând în posesie canonică Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti. Pe 8 august 2020 a primit paliul (însemnul de mitropolit) în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, din mâinile Mons. Miguel Maury Buendia, Nunţiu Apostolic în România.

Începând cu 23 septembrie 2020 este Preşedinte al Conferinţei Episcopilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.