Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două tinere românce din Bihr, călăuze pentru opt migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

www.pressalert.ro
migranți Timișoara

Două tinere, cu vârstele de 20 şi 26 de ani, sunt cercetate de poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, după ce au fost prinse în zona localităţii Cheresig, din judeţul Bihor, că transportau cu maşinile opt persoane din Iran, Irak şi Afganistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera României spre Ungaria, a informat marţi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Cei opt migranţi, între care se află şi un copil de 12 ani, au fost preluaţi din Timişoara cu două autoturisme înmatriculate în judeţul Timiş şi aduşi până în apropierea frontierei cu Ungaria. Autovehiculele au fost oprite de poliţiştii de frontieră, luni seara, pentru un control, iar pasagerii din cele maşini nu au putut prezenta niciun act de identitate. Din acest motiv, poliţiştii de frontieră de la Postul Girişu de Criş i-au preluat pe migranţi, dar şi pe cele două tinere care conduceau maşinile, şi i-au dus la sediul postului de poliţie pentru cercetări. "Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei opt sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, şapte adulţi (patru bărbaţi şi trei femei), cu vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani, şi un minor în vârstă de 12 ani. O parte dintre aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră", se arată într-un comunicat al IGPF, remis marţi Agerpres.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că migranţii au fost preluaţi de către cele două românce din municipiul Timişoara şi au fost transportaţi cu cele două autoturisme în apropierea graniţei, când au fost opriţi de poliţiştii de frontieră. Cei opt au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor actele penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cele două tinere sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun. Poliţia de Frontieră reaminteşte cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră la numărul de telefon care funcţionează non-stop, 021.9590.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.