Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două transplanturi renale făcute la Iaşi după o prelevare care a avut loc la Oradea

transplant

Două transplanturi renale au fost efectuate la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi, după o prelevare de organe care a avut loc la Oradea, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon", a declarat, luni, că beneficiarii sunt un bărbat în vârstă 44 de ani din Vrancea, care suferea de diabet zaharat de tip I şi era în program de dializă de un an, respectiv un bărbat de 33 de ani din Cluj şi care era în program de dializă din 2014.

"Rinichii acestui donator au fost redirecţionaţi către Iaşi pentru că acest centru din Iaşi are experienţa cea mai mare la transplantarea pacienţilor cu afecţiuni hepatice virale. Pacienţii sunt în prezent urmăriţi în Compartimentul de Transplant Renal şi se recuperează după intervenţie", a declarat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon".

Echipa chirurgicală de transplant a fost coordonată de dr. Corneliu Moroşanu, iar echipa de transplant care a evaluat pacienţii înainte şi după operaţie a fost formată din medicii Lucian Sireţeanu şi Titus Andrian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.