Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două treimi din populaţia Indiei au anticorpi împotriva noului coronavirus: Jumătate dintre copiii de peste 6 ani au și ei anticorpi

Sky News
varianta indiana corona india

Două treimi din populaţia Indiei au anticorpi împotriva noului coronavirus, conform rezultatelor unui studiu dat publicităţii marţi, realizat pe un eşantion reprezentativ de 29.000 de cetăţeni indieni din diferite regiuni ale ţării, în perioada iunie - iulie, transmite Reuters.

Acest studiu, cel de-al patrulea de acest fel derulat de India, caută anticorpi în sângele persoanelor din eşantion. În cadrul studiului au fost incluşi, în premieră, 8.691 de copii cu vârsta între 6 şi 17 ani. Jumătate dintre ei au fost testaţi pozitiv la anticorpi, scrie Agerpres.ro.

Studiul a arătat că 67.6% dintre adulţi erau seropozitivi, în condiţiile în care mai mult de 62% dintre adulţii incluşi în studiu sunt nevaccinaţi. Până în luna iulie, doar aproximativ 8% dintre adulţii indieni au primit ambele doze de vaccin.

Conform concluziilor studiului, aproximativ 400 de milioane de oameni din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Indiei nu au anticorpi împotriva noului coronavirus.

Numărul de cazuri înregistrate zilnic de India a scăzut foarte mult faţă de nivelul înregistrat în urmă cu câteva luni în plin val doi al pandemiei, dar unii experţi au avertizat autorităţile să nu retragă prea rapid restricţiile antipandemice impuse.

"Valul doi încă persistă. Pericolul unor noi focare încă există", a comentat Vinod Kumar Paul, consilier ştiinţific al guvernului indian. "Unul din trei, oriunde s-ar afla... este încă vulnerabil şi din această cauză pandemia nu s-a încheiat", a adăugat el.

Studiul a inclus şi 7.252 de medici şi personal medical şi a descoperit că 85% dintre aceştia avea anticorpi, în condiţiile în care doar 1 din 10 erau nevaccinaţi.

În urmă cu o lună un studiu similar arăta că cel puţin jumătate din copiii şi adolescenţii cu vârsta mai mică de 18 ani din Mumbai au fost expuşi la COVID-19 şi aveau anticorpi împotriva bolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.