Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două treimi din populaţia Yemenului suferă de malnutriţie

Trei agenţii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) au lansat vineri un apel pentru un ajutor de urgenţă menit să evite "o catastrofă" în Yemen, unde în jur de două treimi din populaţie are probleme în a-şi procura hrana zilnică, în principal din cauza conflictului armat, informează AFP, conform agerpres.

Potrivit unei evaluări realizate de FAO (Agenţia pentru agricultură şi alimentaţie) şi PAM (pentru ajutor alimentar), cu sediul la Roma, precum şi de Unicef (pentru urgenţe ale copiilor), 17,1 din cele 27,4 milioane de yemeniţi au probleme în a-şi asigura hrana zilnică.

Citeşte şi: O bombă provoacă cea mai mare EVACUARE pe timp de pace din Grecia

Dintre aceştia, 7,3 milioane au nevoie de ajutor alimentar de urgenţă, cu trei milioane mai mulţi decât în vara lui 2016, au anunţat cele trei agenţii într-un comunicat comun.

Rata de malnutriţie a atins un "nivel critic" - peste 15% din populaţie - în patru guvernorate: Abyan, Hadramout, Taez şi Al Hodeida.

"Viteza cu care situaţia se deteriorează şi creşterea spectaculoasă a numărului de persoane ce se confruntă cu insecuritatea alimentară sunt extrem de îngrijorătoare", a declarat Salah El Hajj Hassan, reprezentant al FAO în Yemen.

Stephen Anderson, director al PAM în Yemen, a atenţionat că 7 milioane de oameni riscă "să nu poată supravieţui în această situaţie dacă ea va dura".

Meritxell Relano, reprezentantul Unicef în Yemen, a evocat "niveluri de malnutriţie cele mai ridicate înregistrate vreodată la copii (...). Chiar dacă vor supravieţui, aceşti copii au mari şanse să nu se dezvolte pe deplin, ceea ce constituie o ameninţare serioasă la adresa unei întregi generaţii".

Citeşte şi: Rusia INVADEAZĂ Europa cu spioni deghizaţi în refugiaţi ceceni

Miercuri, ONU a cerut 2,1 miliarde de dolari (2 miliarde de euro) pentru a ajuta în acest an 12 milioane de persoane afectate de conflict, mai ales cele 2,1 milioane de copii care suferă de malnutriţie acută.

Yemenul este sfâşiat de un conflict armat după ce o coaliţie internaţională condusă de Arabia Saudită, ce susţine forţele guvernamentale, a început în martie 2015 o campanie de bombardamente pentru a-i respinge pe rebelii houthi, susţinuţi de Iran, care şi-au impus controlul asupra capitalei Sanaa şi altor părţi din ţară.

Conflictul a făcut până acum peste 7.400 de morţi şi 40.000 de răniţi, iar toate medierile ONU şi cele şapte armistiţii au eşuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.