Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia INVADEAZĂ Europa cu spioni deghizaţi în refugiaţi ceceni

Serviciile secrete ruse îşi trimit de mai mulţi ani agenţii în ţări din Uniunea Europeană sub acoperirea de solicitanţi de azil, dintre care cei mai mulţi sunt originari din Cecenia, cu documente false, relatează vineri, în pagina sa electronică, agenţia de presă ucraineană Unian, citând canalul de televiziune german ZDF, potrivit agerpres.

Această dezvăluire a fost făcută pentru ZDF de către autorii filmului documentar "Războiul Rece al lui Putin" care, la rândul lor, au intrat în posesia informaţiei respective de la un presupus fost responsabil FSB, aflat în prezent în Occident.

Citeşte şi: Ultimul sondaj îl DĂRÂMĂ pe Francois Fillon: 70% dintre francezi îi cer să se retragă

Potrivit acestuia, Rusia şi-ar trimite agenţii în Europa cu documente false pentru a se infiltra în comunităţi islamice din ţări UE "pentru a submina şi destabiliza Occidentul".

În film, ex-responsabilul FSB este prezentat cu numele mic Igor, chipul său nu apare, iar vocea îi este deformată.

Autorii filmului susţin că el este un fost colonel FSB, cu 20 de ani de experienţă în această structură de informaţii rusă, şi care personal ar fi fost implicat în operaţiuni de infiltrare a agenţilor sub acoperirea de refugiaţi: ar fi participat în pregătirea documentelor de identitate false pentru originari din Cecenia.

"Este un fost colonel FSB, probabil, ofiţerul cu cel mai înalt rang al serviciilor secrete ruse care a rămas în Europa în timpul regimului lui Putin"- afirmă autorii. Egmont R. Koch, unul dintre ei, susţine că s-a întâlnit de cel puţin cinci ori cu acesta şi a discutat peste 15 ore, inclusiv cu camera de filmat deschisă, conform Unian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.