Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Douăzeci de proiecte, finanţate cu aproximativ 1 milion de lei în programul ACCES - Online

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Douăzeci de proiecte semnate de operatori culturali independenţi au primit aproximativ 1 milion de lei, finanţare prin programul ACCES - Online.

Rezultatele finale în urma soluţionării contestaţiilor depuse în cadrul programului ACCES - Online 2020 au fost anunţate pe site-ul Ministerului Culturii, conform News.ro.

Ministerul Culturii a lansat în luna martie proiectul de finanţare ACCES Online 2020, dedicat exclusiv sectorului privat, un instrument de susţinere financiară a proiectelor culturale, care pot fi diseminate exclusiv în mediul online. Proiectul a fost gândit pentru a veni în sprijinul artiştilor care în această perioadă nu îşi mai pot desfăşura activităţile culturale cu public. Din acest motiv, Ministerul Culturii a decis ca, anul acesta, sesiunea anuală de finanţare prin programul ACCES să fie dedicată operatorilor culturali din zona independentă care au capacitate de a disemina lucrările lor în mediul online.

Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect/ acţiune culturală este de 50.000 de lei. Pentru a fi eligibile, ofertele culturale depuse în cadrul Programului ACCES Online trebuie să se desfăşoare în intervalul 30 mai - 31 august 2020.

Cel mai mare punctaj, 92, a fost primit de proiectul „Cord.ON” al Asociaţiei Amural, care a primit pentru derularea acestuia suma solicitată, 38.000 de lei.

Asociaţiile 4 Culture, Green Hours, Cartierul Creativ, dar şi actriţa Ilinca Hărnuţ se numără între cei care au primit finanţare în cadrul acestei sesiuni.

Totalul alocat este de 984.490 de lei.

Proiectele depuse în cadrul programului ACCES - Online 2020 s-au încadrat în domeniile teatru, muzică, dans, arte vizuale, patrimoniu imaterial.

Au fost depuse peste 600 de proiecte şi circa 270 dintre ele au fost eligibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.