Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOVADA că Guvernul României a făcut bine că n-a redeschis școlile: Peste 100 de unități din Israel s-au închis, după ce sute de elevi şi profesori s-au infectat

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

La trei săptămâni după ce Israelul a redeschis toate şcolile din ţară, tot mai multe instituţii de învăţământ se închid din nou pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus în rândul elevilor şi a profesorilor, relatează dpa.

Cu 330 de elevi şi profesori testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, 106 şcoli nu s-au redeschis duminică, începutul săptămânii de lucru în Israel, a declarat într-un comunicat Ministerul Educaţiei.

Citește și: VIDEO Momente de groază pentru o vloggeriță! A fost bătută cu o rangă în plină stradă de un consilier local

Peste 16.000 de elevi şi profesori se află în carantină acasă, scrie agerpres.ro.

De asemenea, patru parlamentari israelieni au fost nevoiţi să intre în carantină după ce au intrat în contact cu un parlamentar arab care a fost testat pozitiv săptămâna trecută.

Citește și: Ludovic Orban, surprins în timp ce se ducea la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei

Israelul a impus rapid măsuri de izolare la jumătatea lunii martie, însă a ridicat rapid restricţiile. Şcolile s-au redeschis pe 17 mai, urmate de hoteluri, piscine şi restaurante 10 zile mai târziu.

Sâmbătă, plajele din Israel erau pline, multe persoane ignorând regulile obligatorii impuse de Ministerul Sănătăţii de a purta mască.

Citește și: Marcel Vela, precizări despre a treia etapă de relaxare: ‘Vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele’

Până duminică, în total 17.783 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Israel, dintre care 15.064 s-au însănătoşit. Doar 29 de pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 23 sunt conectaţi la aparate de ventilare. Ministerul Sănătăţii din Israel a afirmat că 297 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.