Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovadă ca se poate și altfel: Primăria unei reședințe de județ anunță că va testa pentru COVID cadrele didactice

teste

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va propune un amendament la proiectul de rectificare bugetară al orașului, prin care toate cele aproximativ 2.000 de cadre didactice și personalul auxiliar să fie testate pentru coronavirus înainte de începerea noului an școlar.

Primarul Ion Lungu a spus, într-o conferință de presă, că testul va fi făcut cu 72 de ore înainte de începerea școlii, iar prețul va fi suportat de municipalitate.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

„Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în care voi propune ca toate cadrele didactice, înainte de începerea școlii, cu 72 de ore, să aibă făcut un test COVID. Primăria municipiului Suceava va suporta acești bani, am spus acest lucru, deja avem solicitări de la școli. Mâine (joi – n.r.) avem ședință de Consiliu Local, voi face un amendament la proiectul de rectificare bugetară, să prindem aceste sume în bugetul școlilor”, a spus Lungu.

Practic, banii pentru teste îi vor primi școlile, iar acestea vor încheia contract de prestări servicii cu un laborator care să facă testele.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

„Mi se pare corect și normal să fie așa (...) trebuie să ne asigurăm că toate cadrele didactice, toți cei care intră în școală, și personalul auxiliar, care intră în contact cu copiii, are test COVID (...) Mulți au fost în concediu, plecați din localitate”, a mai spus Lungu.

Potrivit acestuia, este vorba de circa 2.000 de persoane, cadre didactice și personal auxiliar.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.