Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovada că Ungaria se implică prin serviciile sale secrete în protejarea UDMR de justiția română

În afară de cazul deja celebru al fostului deputat UDMR Marko Attila, ascuns de Ungaria pentru a scăpa de arestare într-un dosar de corupție în care ceilalți inculpați stau deja în spatele gratiilor, situația lui Alexadru Kiss, vicepreședinte al CJ Bihor, vine să demonstreze cum se implică Budapesta direct, prin serviciile sale secrete, în protejarea UDMR de justiția din România.

Astfel, co-inculpatul Bojtor Vilmos Laszlo a declarat că ”după data de 7 aprilie,  când  am fost prezent la DNA Oradea, la doar  câteva zile, am fost sunat la telefon de către o persoană necunoscută, care a insistat să ne întâlnim, dorind să-mi transmită un mesaj. M-am întâlnit în staţia OMV din Budapesta unde s-a legitimat ca fiind din cadrul siguranţei naţionale maghiare, cu următorul mesaj: Îl ştiu pe domnul  Kiss Alexandru şi vă rog să nu vă prezentaţi la audierile DNA din România. Acestea vor trebui făcute în Ungaria cu ajutorul nostru”.

Așadar serviciile secrete maghiare au o grijă deosebită să îl scape pe baronul UDMR Alexandru Kiss de justiție, deși acesta, conform DNA, ”a comis toate infracţiunile de corupţie pe care le putea săvârşi un funcţionar public”. Cazul seamănă ca două picături de apă cu protejarea lui Marko Attila și, probabil, lucrurile nu se opresc aici. Desigur că UDMR este solidară cu Alexandru Kiss, după cum este solidară și cu infractorul Marko Attila pentru apărarea căruia Kelemen Hunor a fost de curând în vizită până în Statele Unite.

Au ceva de spus instituțiile statului român despre felul în care un stat străin se amestecă în justiția din România? Nu își pune nimeni întrebarea de ce Ungaria face eforturi deosebite să-și protejeze cozile de topor din România și cam ce are de câștigat Budapesta de pe urma UDMR de vreme ce se implică la un asemenea nivel în a le asigura scăparea de justiție politicienilor maghiari?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.