Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOVADA implicării României în războiul civil din Siria

armament

România nu are trupe în Siria și nici în țările învecinate care să sprijine cumva combatanții de acolo... sau nu știm încă asta. Aflăm în schimb că România a exportat masiv armament în zonă. Asta înseamnă implicit că încet încet ne-am alăturat aliaților din NATO și am contribuit chiar și indirect de partea uneia din părțile implicate în sângerosul război în care se află Siria de 3 ani.

”Cea mai respectata publicatie din domeniul militar, adica Jane's Defence Weekly, indica recent faptul ca Romania este tara de plecare pentru un export masiv de munitie si armament (3000 de tone), in colaborare cu SUA, prin Military Sealift Command. Armamentul respectiv a avut ca destinatie doua tari, Iordania si Turcia, care nu folosesc in cadrul fortelor lor armate nici unul dintre reperele specificate in lista de incarcare. Dar ambele tari de destinatie sunt cunoscute ca adapostind pe teritoriul lor baze de antrenament ale opozitiei siriene, tot in parteneriat cu SUA. Singura explicatie logica a respectivelor livrari este ca destinatarii finali sunt guerillele siriene.

Avem acum o dovada palpabila, prezentata public chiar de catre aliatii nostri, referitoare la implicarea directa a Romaniei in conflictul sirian, alaturi de ceilalti membri ai NATO. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca Romania este si ea in razboi contra fundamentalismului islamic, in caz ca mai exista inocenti care au impresia ca trupele noastre din Libia, Afganistan si Irak se lupta doar cu marmitele si nisipul desertului. Trebuie sa intelegem ca, in acest razboi, vor exista si pierderi umane, asa cum au existat deja romani morti, raniti si invalizi in urma operatiunilor aliate din Afganistan si Iraq. Trebuie sa intelegem ca exista un risc real de atacuri teroriste si in tara noastra. Trebuie sa intelegem insa, in primul rand, ca trebuie sa castigam acest razboi, indiferent de pierderi. Pentru ca alternativa este mult mai rea.”, susține Florin Ghiulbenghian pe contul său de Facebook indicând o analiză publicată de Jeremy Binnie:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.