Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovedit științific: Cele mai multe produse cosmetice conţin microparticule de plastic

cosmetice

Adoptarea în mod voluntar de către companii a unor măsuri pentru eliminarea plasticului din produsele cosmetice nu funcţionează, a anunţat grupul pentru protecţia mediului Greenpeace într-un raport publicat luni, relatează DPA.

Biroul Greenpeace din Germania a identificat prezenţa plasticului în 502 din 664 de produse fabricate de 11 mărci de cosmetice cunoscute, conform raportului, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Răsturnare de situație! Colegiul Medicilor a decis că Flavia Groșan nu a greșit, dar i-a cerut să nu mai apară în presă

În cadrul studiului său, Greenpeace a evaluat listele de ingrediente furnizate pe site-urile web ale companiilor pentru 530 de polimeri şi a constatat că 76% conţineau plastic.

Aproximativ un sfert dintre produse conţineau microplastic, în timp ce restul conţineau plastic sub forma lichidă, semi-solidă sau solubilă.

Citește și: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, agent al serviciilor secrete germane? Legături ciudate

Greenpeace a efectuat apoi analize de laborator suplimentare pentru 11 produse selectate.

"Rezultatele demonstrează că ingredientele din plastic sunt frecvent prezente în produsele care intră în contact cu zone sensibile ale corpului, precum ochii şi buzele, astfel încât acestea pot fi inhalate sau înghiţite de consumatori", se precizează în raport.

Citește și: Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Octav Bjoza: Florin Cîțu a greșit profund. Eu sunt nepot de deținut politic

Potrivit Greenpeace, încercările guvernului german de a colabora cu producătorii şi de a permite companiilor să îndepărteze în mod voluntar plasticul din produsele cosmeticele au eşuat.

După şapte ani de dialog, "adevărul gol-goluţ este că noi continuăm să ne aplicăm în mod regulat plastic pe feţe. Fie sub formă de machiaj, de pudră sau ruj", a declarat Viola Wohlgemuth, expertă Greenpeace în bunuri de larg consum şi chimie.

Citește și: Video. Dr. Flavia Groșan, întâmpinată cu aplauze la Colegiul Medicilor!

Greenpeace a solicitat guvernului german să interzică utilizarea materialelor plastice în produsele cosmetice.

Wolgemuth a notat că ministrul Mediului, Svenja Schulze, ar trebui să facă presiuni pentru o interdicţie totală a utilizării materialelor plastice de orice consistenţă în produsele cosmetice la nivelul Germaniei şi Uniunii Europene.

În prezent, există negocieri doar pentru interzicerea utilizării microparticulelor de plastic solide în produsele cosmetice, a precizat reprezentanta Greenpeace.

Citește și: Gheorghe Piperea a răbufnit la adresa lui Vlad Voiculescu: Ce joc face, totuși, acest Vlăduț? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.