Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOVEZILE pe care le au procurorii când o acuză pe Laura Codruța Kovesi de MĂRTURIE MINCINOASĂ

Inquam Photos/ Octav Ganea
Kovesi bilant

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au oferit publicului ce învinuri oficiale îi aduc fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Prima se referă la luare de mită. A doua vizează abuz în serviciu, iar cea de-a treia face referire la mărturia mincinoasă, prevăzută de art. 273 Cod penal.

Concret, Kovesi este acuzată că a mințit privind relația privată cu Sebastian Ghiță. Ea a fost audiată, în aprilie 2017, după ce Ghiță a declarat, pentru prima dată, despre întâlnirile cu Kovesi din crama sa și despre cum a fost adus în țară Nicolae Popa, și a spus că nu îl cunoaște pe Ghiță. Numai că înregistrările video puse la dispoziție de dostul deputat PSD, coroborate cu declarațiile martorilor, i-au făcut pe procurori să o acuze pe Laura Codruța Kovesi de mărturie mincinoasă.

Citește și: Carmen Iohannis ‘deghizată’ în fața procurorilor! Cum a ales să se înfățișeze

”Procurorii din cadrul SIIJ au mai reținut că la data de 10.04.2017, pe parcursul procedurilor judiciare efectuate într-un dosar penal instrumentat de PÎCCJ - Secția de urmărire penală și criminalistică, magistratul menționat anterior a fost audiat, în calitate de martor, prilej cu care acesta ar fi declarat în mod nereal că relația pe care a avut-o cu persoana vătămată a fost o relație pur instituțională, negând existenta unei relații private, deși această relație ar fi constituit o împrejurare esențială pentru cauza penală.”, se arată în comunicatul oficial al SIIJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.