Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Adina Alberts, medic primar chirurg: 'Undă verde pentru terapia cu plasmă în beneficiul pacienților COVID-19'

Facebook
Adina Alberts

Dr. Adina Alberts, medic primar chirurg, salută decizia de a se aproba plasmafereza sau terapia cu plasmă recoltată de la pacienții vindecați, în cazul pacienţilor cu COVID-19.

"Undă verde pentru terapia cu plasmă în beneficiul pacienților COVID-19! Ministerul Sănătății a finalizat protocoalele necesare, deci centrele de transfuzie sanguină pot primi donatorii!

Aș dori să mulțumesc ministrului Nelu Tătaru, secretarilor de stat Horațiu Moldovan și Dragoș Garofil, secretarului general adjunct Codrin Lungu, pentru că au determinat accelerarea procedurii de aprobare a transpunerii în legislația națională a ghidului european pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea, distribuția și adminstrarea sub monitorizare a plasmei convalescente (PPC-DV-COVID-19).

De asemenea, aș dori să mulțumesc medicilor care s-au implicat direct în transpunerea ghidului european: Prof. Irinel Popescu, Prof. Serban Bubenek, Prof. Dorel Săndesc, Prof. Virgil Păunescu, Prof. Carmen Dorobăț și, în mod special, doamnei doctor Mihaela Bătăneanț.

Nu în ultimul rând, trebuie să-i mulțumesc doamnei Violeta Oancea, directoarea Institutului Național de Hematologie Transfuzională, care împreună cu echipa sa a contribuit la realizarea și aprobarea ghidului național privind colectarea, testarea, procesarea, stocarea și distribuția plasmei convalescente (PPC-DV-COVID-19)", scrie dr. Adina Alberts pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.