Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Radu Lupescu și scriitorul Matei Vișniec, decorați de președintele Franței

Klaus Iohannis Emmanuel Macron
Recunoștința statului francez pentru doi români. Printr-un decret semnat de președintele Emmanuel Macron, doi români devin Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului. Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg și scriitorul Matei Vișniec, originar din Bucovina, primesc această importantă distincție, a anunțat Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța.
"Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg, primește aceasta importantă distincție pentru eforturile sale în lupta împotriva coronavirusului. În toată aceasta perioada, l-ați putut urmări pe dl Lupescu și în presa din România, care i-a preluat postările competente,  inteligente și instructive de pe pagina de FB.  Cel de-al doilea decorat este scriitorul Matéi Visniec care, dincolo de faptul că e un mare dramaturg ale cărui piese sunt jucate din zeci de țări, lucrează de peste trei decenii la întărirea relației dintre România și Franța.  În aceasta primăvară, Matei Visniec a participat la proiectul «consultații poetice», organizat de Theatre de la Ville și de Insula 42, alaturi de alti autori sau actori (Nicoleta Lefter, Radu Vancu) a sunat oameni (care doreau să fie sunați, evident), cu care discuta aproximativ un sfert de oră și, în funcție de direcția în care o lua conversația, încheia cu recitarea unui poem. Altfel spus, în pandemie, o terapie prin poezie.  Felicitări celor doi Cavaleri!", a scris marți Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, pe pagina sa de socializare, citat de RFI România.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.