Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr.Adina Alberts, candidatul Pro București 2020, propune implementarea unui Program pe bază de vouchere pentru o viață sănătoasă

Facebook
Adina Alberts

Candidatul Pro București 2020 la Primăria Sectorului 1, dr.Adina Alberts, anunță că își propune ca în mandatul pe care îl va avea va implementa un program Program pentru Viața Sănătoasă.

”Obezitatea ne omoară lent dar sigur. Din 1975 până în prezent procentul persoanelor obeze în România s-a triplat, ajungând la aproximativ 25%. Asta înseamnă că o persoană din 4 este obeză.

*

La nivel mondial, peste 2 miliarde de oameni sunt prea grași. Anual mor 3,4 milioane de oameni de boli a căror principala cauză este obezitatea. Mâncam prea mult. Dar mâncam și foarte prost.

*

Nu cred că avem nevoie de statistici ample. Este suficient să priviți lumea de pe stradă și sunt sigură că vă veți întreba ce se întâmplă cu noi. Ce sunt proporțiile acestea incredibile la tânăra generație, tinere și tineri cu falduri de șunci și vergeturi dizgrațioase. Cabinete de nutriție pline ochi și secții de chirurgie bariatrica neîncăpătoare.

OMS estimează că până în 2030, în România vom avea jumătate de milion de copii obezi. Este o prezumpție sumbră care ar trebui să ne zguduie pe toți și să luăm atitudine individuală și de grup.

Ce este de făcut?

În programul meu pentru Primăria Sectorului 1 am introdus un punct care se referă la implementarea în cel mai scurt timp a unei aplicații virtuale SMART, care să poată contoriza pașii pe care orice participant la acest program îi face zilnic. Astfel, dacă zilnic sunt efectuați cei 10 000 de pași impuși de aplicație, cetățeanul respectiv acumulează puncte care se transformă în vouchere cu care își poată achiziționa produse alimentare ECO/BIO, din magazinele care intră în parteneriat cu Primăria pentru acest program. Ce câștigam în acest mod?

Câștigăm:

S- Sănătate

M- Mișcare

A - Avantaje

R - Recompense

T - Tinerețe

În plus scădem poluarea, scădem traficul, și ne obișnuim să mâncam sănătos.”, susține medicul candidat pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.