Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, dezlănţuit la adresa lui Iohannis: 'De un an şi jumătate, SIE se află sub o conducere neconstituţională'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea dna

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Serviciul de Informaţii Externe (SIE) se află de un an şi jumătate sub o “conducere neconstituţională”, deoarece şeful statului nu a considerat că este importantă acestă instituţie şi nu a numit o persoană pentru a prelua conducerea. De asemenea, Dragnea a afirmat că i-a urat succes lui Gabriel Vlase înainte de votul de încredere pe care i l-a acordat Parlamentul şi speră ca pregătirea şi cunoştinţele acestuia să îl facă să conducă SIE, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Liviu Dragnea o spune 'ca la Teleorman': 'Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie'

"SIE, de un an şi jumătate, se află sub o conducere neconstituţională, pentru că a lipsit directorul care trebuia să fie numit de Parlament din cauza faptului că preşedintele nu a considerat că este important acest serviciu, aceasta instituţie şi nu a considerat că este important să îşi exercite într-un termen normal, rezonabil atribuţiile constituţionale în ceea ce priveşte această numire. Până la urmă şi mai bine mai târziu decât niciodată", a spus Liviu Dragnea.

El a afirmat că i-a urat succes lui Gabriel Vlase şi speră ca pregătirea şi cunoştinţele sale să-l ajute să conducă Serviciul.

"Cred că va avea suficiente voturi domnul Gabriel Vlase să fie numit directorul SIE. Eu i-am urat succes. Sper ca cunoştinţele pe care le are, pregătirea pe care o are şi buna-credinţă pe care sper să o aibă să îl facă să conducă serviciul cu echipa de acolo, din SIE, lucrători profesionişti, majoritatea dintre ei neştiuţi, care îşi riscă vieţile şi fac multe lucruri pentru România. Să facă ca această instituţie să aducă un avantaj serios, avantaje pentru România atât din punct de vedere strategic, cât şi din punct de veder economic. Atât legat de numirea la SIE, care închide o perioadă de instabilitate pentru instituţie. (...)", a conchis liderul social-democraţilor.

Plenul reunit al Parlamentului i-a acordat miercuri votul de încredere lui Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru preluare postului de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Parlamentarii au votat pe buletine, astfel că au fost 340 de voturi "pentru" şi 31 de voturi "împotrivă".

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis în 14 iunie o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a deputatului PSD Petru-Gabriel Vlase.

Gabriel Vlase este vicepreşedinte PSD, deputat de Bacău aflat la al patrulea mandat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Conform CV-ului său, este doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii (ANI). În 2015, numele lui Vlase apărea în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din judeţul Bacău, în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, în luna mai a acestui an, la doi ani de închisoare cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.