Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea a decis. Primarii nu mai au de ce stea cu mana intinsa la presedintii de CJ

dragnea

Ministrul Dezvoltarii Liviu Dragnea a declarat vineri ca prin amendamentul propus joi la Comisia de Buget alaturi de ministul Bugetului Darius Vlacov, primarii nu vor mai fi nevoiti sa stea cu mana intinsa la presedintii de Consilii Judetene (CJ) pentru bani. Amendamentul propus introduce un limita minima pentru bugete unitatilor administrativ teritoriale. In cazul in care acestea nu vor avea banii impusi de aceasta limita, Guvernul le va completa bugetul in mod direct cu sumele necesare.

"In timpul discutiilor a aparut din nou problema aproape vesnica referitoare la subfinantarea autoritatilor locale, in special pentru comune. In fiecare an la trimestrul 4 n-au bani suficienti pentru salarii, n-au bani suficienti pentru insotitorii persoanelor cu handicap, si ieri le-am raspuns colegilor din Comisiile de Buget ca impreuna cu domnul Valcov avem un proiect de lege pe care il putem introduce ca si amendament la Legea Bugetului care sa produca o derogare numai pentru 2015.

S-au stabilit niste limite minime obligatorii de venituri pentru unitatile administrativ teritoriale, adica un milion jumate pentru comune, sase milioane pentru orase si 20 sau 25 de milioane pentru municipii si 50 de milioane pentru resedintele de judet, 80 de milioane pentru consiliile judetene", a explicat Dragnea.

"Sunt peste 1800 de comune care au venituri sub un milion jumate si au venituri foarte mici. Prin aceasta modificare castiga comunele, niciun primar nu va mai fi obligat sa mearga nicaieri cu mana intinsa ca sa isi asigure buget pentru functionare, de asemnea pentru CJ care nu au venituri suficiente sa isi finanteze programele de dezvoltare, 80 de milioane de lei inseamna o suma importanta.

Niciun primar nu va mai fi nevoit sa mearga la niciun presedinte de CJ pentru a il obliga pe acesta sa imparta o saracie. In aceste conditii fiecare dintre autoritatile locale fiecare primar se va ocupa de dezvoltarea comunitatii", a mai precizat Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.