Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea acuză Le Figaro - Dacă s-a dovedit că a fost o minciună, o mistificare, înseamnă că acolo a fost un interes

Inquam Photos / George Călin
Inquam Liviu Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a criticat joi materialul din Le Figaro, potrivit căruia fostul președinte Ion Iliescu îl critica pe liderul PSD, spunând că e evident că acolo a fost un interes.

"Hai să plecăm de la Le Figaro. Acela nu a fost de fapt un interviu, ci o discuție înregistrată cum a fost înregistrată. Cei care au urmărit subiectul vor putea să își dea seamna că acea discuție a fost pusă cu mâna. Dacă s-a dovedit că a fost o minciună, o mistificare, înseamnă că acolo a fost un interes. Tot în Franța, a apărut într-un ziar de mic tiraj, că guvernul francez e supărat pe mine pentru că eu blochez corvetele pentru că vreau să le iau de la olandezi. Habar nu am cu cine o să le facă. Am văzut români care au spus – domnule, cum să facă așa ceva. Aici cred că s-a greșit de către fostul ministru al Apărării sau Guvern. Trebuia luat G2G și să decidă cu cine mergi, pentru că nu se cumpără biciclete, ci sisteme de apărare", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Dragnea, despre Cioloș: Nu e al României, e al multinaționalelor, nu al României

"Dacă erau aici reporteri străini, adică alt nivel, la 10 august, ce prezentau cei care erau acolo? Prezentau realitatea? Nu, realitatea era cea pe care o prezentați dvs? Ei ce transmiteau? Demostrații pașnice. Zeci de mii de români din Diaspora să protesteze și au fost înlăturați cu brutalitate. Să nu se piardă controlul. Cum controlăm această țară? În primul rând trebuie s-o controlăm economic. Să luăm resursele să intrăm cu brutalitate și foarte agresiv în construcție, sistem bancar, agricultură. Românii nu știu ce să facă cu banii deci nu le putem lăsa lor impozitele și taxele și trebuie să le luăm noi prin niște artificii. Dacă întâmplător există un DNA care nu se ia de companiile străine și mai face și curățenie în fața noastră, unele firme închise, altele în insolvență, cu excepția insolvenței veșnice cum e la Realitatea. Ce facem? Haideți pe ei. Sigur că cu acești reporteri care sunt de bună credință, dar nu or fi fost atenți la 10 august sau la ce se întâmplă în România. Nu au scris despre protocoale. Nu am văzut în presa străină sau la Bruxelles în vreo mare dezbatere despre aceste lucruri de o mare gravitate", a mai spus liderul PSD.

Recent, Le Figaro titra că fostul preşedinte Ion Iliescu spunea că PSD trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu "cea mai gravă criză politică". "Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăieşte cea mai mare criză politică a sa", ar fi spus Ion Iliescu, conform Le Figaro, care personal nu îl apreciază pe Liviu Dragnea, a cărui "poziţie personală, cu probleme juridice, a creat fracturi interne" în PSD.

În înregistrarea pusă la dispoziţie ulterior, nu există partea în care Iliescu ar vorbi despre fracturi în PSD cauzate de Liviu Dragnea, spune însă "în relaţiile din cadrul partidului situaţia nu este simplă. Nici măcar pentru liderul partidului şi pentru alţii".

Fostul preşedinte a negat, pe blogul personal, declaraţiile, precizând că a citit "cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.