Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, ATAC DUR la adresa Ministrului de Interne: 'Servea micul dejun prin Dorobanţi'/ VIDEO

PSD
liviu dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat miercuri "lipsa de acţiune" a ministrului de Interne, Dragoş Tudorache, în ceea ce priveşte situaţia creată în ultimele zile de vremea nefavorabilă, apreciind că, "în afară de militarizarea 'Doi şi-un sfert', nu face nimic altceva".

"În ceea ce priveşte poleiul de pe Autostrada Soarelui, Raed Arafat nu poate să rezolve singur, l-au lăsat singur, este un om foarte bine pregătit, profesionist, dar l-au părăsit. Ministrul de Interne este pionul principal în tot acest angrenaj, el trebuie să gestioneze Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Unde este dl Tudorache? El a avut o singură preocupare de la începutul mandatului - să-l dea afară pe Tobă, un om profesionist, un om cu care eu am lucrat şi care ştia sistemul. A plecat. Ce face dl. Tudorache? În afară de a dori să militarizeze 'Doi şi-un sfert' prin ordonanţă de urgenţă? De ce, pentru că cei care lucrează în 'Doi şi un sfert să nu mai poată refuza un ordin de la un superior dacă este pus să facă ceva la limita legii în ceea ce priveşte o urmărire sau o ascultare? Unde e ministrul de Interne aici? Alaltăieri dimineaţă, când oamenii erau în zăpadă, servea micul dejun prin Dorobanţi. Dar asta este treaba lor. Problema de la 'Doi şi-un sfert' nu se rezolvă prin militarizare, ci se rezolvă printr-o altă abordare şi prin schimbarea atribuţiilor", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Citește și: SOMAȚIE pentru Klaus Iohannis: 'Este necesar să clarifice lucrurile'

Potrivit acestuia, "Autostrada Soarelui riscă să devină Autostrada Morţii, pentru că nu există nicio coerenţă pentru pregătirea acestui sezon", anunță Agerpres.

"Miniştrii sunt în campanie electorală, premierul este în campanie electorală, secretarii de stat în campanie electorală, funcţionarii de acolo nu mai lucrează pentru că nu mai au niciun fel de coordonare. Un asemenea stil de guvernare, care nu poate să facă faţă unor provocări normale într-o ţară ca România, cum poate să facă faţă unor provocări regionale şi internaţionale, care vor fi mult mai mari decât 7 - 10 fulgi de zăpadă în sud-vestul României. Există şi legislaţie, există şi proceduri, există şi instituţii care deja au funcţionat în toată această perioadă. De ce atunci când eu am coordonat toate aceste activităţi în doi ani de zile de zăpezi grele, nu glumă, nici un român nu a fost uitat în zăpadă? Chiar dacă unii n-au ţinut cont de ceea ce-i avertizam noi şi meteorologii şi evitau şi barajele instituite de poliţie - toţi au fost recuperaţi. Într-o noapte am recuperat 1.103 oameni din 7 judeţe. Sunt proceduri pe care dacă le respecţi şi te implici în mod serios - nu afli de la televizor când plouă sau când vin inundaţiile sau când ninge - românii sunt salvaţi", a mai spus liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.