Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, de Popa: Nu i-am zis să demisioneze.A pus în prima ordonanță o prevedere fără a ne consulta

Inquam Photos/ Octav Ganea
Valentin Popa

Președintele PSD a declarat, duminică, referitor la demisia lui Valentin Popa de la Ministerul Educației, că acesta pusese în prima ordonanță prevederea privind școlile minoritare fără a se consulta cu nimeni. Totodată, Liviu Dragnea i-a cerut Ecaterinei Andronescu să-și nuanțeze declarațiile .

"Nu i-am spus eu demisioneze. Îi spusese doamnei premier, îmi spousese și mie că intenționează să-și dea demisia, i-am spus să meargă să vorbească cu doamna prim-ministru și că îi cer să nu o facă, să se mai gândească. A discutat cu doamna prim-ministru și în continuare și-a depus demisia", a declarat Liviu Dragnea, la RomâniaTv.

Președintele PSD a spus că Valentin Popa a pus în prima ordonanță prevederea privind școlile minoritare fără să se consulte cu nimeni din partid.

"Mie îmi pare rău că ministrul a ales modalitatea asta, chiar îmi pare rău, nu vreau să intru în polemică cu dumnealui, dar ordonanța de joi a anulat ceea ce pusese într-o ordonanță mai devreme, înainte, neconsultându-se cu nimeni de la noi. Adică în momentul în care toate minoritățile naționale au o nemulțumire majoră față de o prevedere care împiedica cel puțin pe o perioadă copiii minoritari din România să aibă acces la cunoștințele de limbă și literatură română, nu poți să nu-și puui un semn de întrebare. (...) O astfel de prevedere nu se poate lua decât după o consultare serioasă", a completat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește declarațiile Ecaterinei Andronescu, care a spus că Liviu Dragnea, îi propusese portofoliul de la Educație cu două săptămâni înainte, liderul PSD a precizat că speră ca fostul ministru al Educației să-și nuanțeze declarația, precizând că a avut o discuție "mai amplă" cu Ecaterina Andronescu.

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. Decizia lui Valentin Popa a venit după ce UDMR i-a reproşat că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor o prevedere potrivit căreia orele de Limba şi literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul Viorica Dăncilă a trimis la Palatul Cotroceni propunerea ca interimatul funcţiei de ministru al Educaţiei să fie asigurat de Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.