Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea dezvăluie ce s-ar fi putut face cu 10 miliarde lei, pierduţi pe drum de tehnocraţi

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat miercuri, pe Facebook, că impactul total al măsurilor pe care Guvernul Grindeanu intenţionează să le ia în perioada imediat următoare este de 2,65 miliardei lei, liderul social-democraţilor întrebându-se retoric ce s-ar fi putut face cu 10 miliarde lei, „pierduţi pe drum de tehnocraţi”.

Acesta este răspunsul la toate atacurile din ultima vreme: măsurile adoptate de guvernul nostru, al tuturor românilor! 
Fiecare măsură, beneficiarii ei, impactul bugetar, precum și termenul de la care intră în vigoare. Iar toate au fost promisiuni făcute în campanie, pe care, iată, deja le-am onorat.
Impactul total este de 2,65 miliarde lei. 
Faceți singuri calculele... ce s-ar fi putut face cu 10 miliarde lei, pierduți pe drum de tehnocrați
.”, scrie Liviu Dragnea, pe pagina de socializare.

Dezvăluire INCENDIARĂ: Sebastian Ghiță s-a AUTODETONAT în ultima înregistrare / DOCUMENT

Însă tot liderul PSD a răspuns la această întrebare, marți seară, în cadrul unei emisiuni la Antena3, spunând că acești bani ar fi putut crește pensiile tuturor pensionarilor cu 24%, ar fi fost acoperite costurile pentru două autostrăzi și ar fi putut fi cumpărate 30 de aeronave noi la Tarom.

Dincolo de declarații, analize, păreri, eu am învățat la școală că cifrele nu au cum să mintă. Avem anul 2016, 31 decembrie 2016, 1 iulie 2016, 10 august 2016 și 23 noiembrie 2016. Prin legea bugetului de stat s-au estimat la programul guvernamental venituri de 231,1 miliarde de lei. Tot prin lege s-a estimat că la 1 iulie vor fi venituri de 112,3 miliarde. A venit realitatea. Realizatul la 1 iulie este de 108,4, adică un minus de 3,9 miliarde de lei. 10 august, Guvernul face o rectificare pozitivă, adică noi la firmă am constata că avem încasări mai mici, dar putem să mințim și rectificăm bugetul și că avem în plus niște bani și să-i împrăștiem prin ministere și fac o rectificare pozitivă de plus mai mult decât o gaură. În septembrie, estimatul era de 175,3 miliarde lei și realizatul este de 165,8 miliarde de lei, adică un minus de 9,5 miliarde de lei. Apoi în septembrie, estimatul era de 175,3 miliarde de lei și realizatul este de 165,8 miliarde de lei, adică un minus de 9,5 miliarde de lei.  Apoi în septembrie fac o rectificare pozitivă de plus 0,3 miliarde care ne duce aici la 235, 7 miliarde de lei. (...) Cu acești bani puteam mari pensiile tuturor pensionarilor cu 24%, costurile autostrăzii Pitești-Sibiu și Pitești-Craiova. Puteau fi cumpărate 30 de aeronave noi la Tarom.”, a spus Liviu Dragnea, marți seară, la Antena3.

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.