Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, directivă pentru Florin Iordache pe legile justiției: 'Sper să țină cont'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că le-a sugerat membrilor comisiei parlamentare pentru legile justiţiei să elimine din acestea prevederile legate de procedura de numire a procurorilor-şefi și speră ca Florin Iordache, președintele comisiei speciale de resort, să țină cont de pozițiile sale publice.

„De abia a fost depus la comisia specială. Am înțeles că membrii comisiei speciale au redactat un proiect comun și încep dezbaterile în acea comisie, pe acel proiect de lege. Eu i-am spus dlui Iordache să țină toți cont de pozițiile mele publice în legătură cu procedura de numire a procurorilor șefi. I-am rugat să țină cont de poziția mea publică, pentru că nu a apărut pentru mine argumente serioase ca să se schimbe actuala procedură.”, a declarat Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că nu consideră că este bine ca Inspecția Justiției să treacă în subordinea Ministerului Justiției, precizând că „nici actuala formă nu este cea mai bună”.

„Cred că trebuie să gândească un sistem, un mecanism, o structură, o instituționalizare, care să facă din Inspecția Judiciară o instituție autonomă. Cred că asta își dorește toată lumea. Cum? Este rolul lor să găsească forma”, a mai spus Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.