Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Dragnea și Nichita sparg PSD

fuziune

Lovita de DNA, social-democratia ieseana a intrat în faza unui razboi intern de uzura.

Surse din partid spun ca organizatia judeteana este in pragul unei sciziuni de proportii. Filiala PSD s-a impartit intre sustinatorii liderului autosuspendat Gheorghe Nichita si cei ai liderului municipal Mihai Chirica.

Fost om de încredere al lui Nichita, Director in Primaria Iasi pana in 2012, Chirica a obtinut sprijinul lui Liviu Dragnea pentru o noua garnitura de lideri in PSD. Garnitura care va trage pe linie moarta influenta grupului din jurul lui Gheorghe Nichita.

Înțelegerea Dragnea-Chirica s-a oficializat în ședinta conducerii centrale, când s-a supus aprobării decapitarea lui Nichita. Întrebați de ce BPN al PSD nu a acceptat sedinta in care Gheorghe Nichita a fost reîncoronat la Iași, mai mulți lideri participanți la ședință n-au vrut să comenteze subiectul.

În aceste zile, spun surse din organizatie, se fac 'eforturi uriașe' pentru a evita o sciziune de amploare. Au existat mai multe întâlniri între cele două tabere, însă pacea este departe. Omul de incredere al lui Chirica, deputatul Sorin Iacoban, încearcă să liniștească apele printre parlamentarii județului, însă fără nicio reușită până în acest moment.

Situația este cu atât mai incendiară cu cât Nichita ar fi pregătit în taină excluderi în cazul în care Chirica ar fi început să-i amenințe autoritatea, iar acum intrarea lui Dragnea de partea lui Chirica echilibrează taberele.

Alegeri in PSD Iasi vor avea loc in 3 octombrie.

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA sub control judiciar, a revenit, la începutul lunii august, în postul de preşedinte al filialei judeţene PSD Iaşi, după ce se autosuspendase din funcţie în luna mai, Nichita motivând că a luat decizia din cauza disputelor apărute în organizaţie.

Decizia de a renunţa la autosuspendarea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Iaşi a fost anunţată de Nichita într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean. Totodată, membrii BPJ al PSD Iaşi au votat atunci, cu o singură abţinere, revenirea lui Nichita la şefia organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.