Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și Tăriceanu câștigă un meci cu Iohannis: o atribuție a președintelui a fost TĂIATĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea iohannis tariceanu grindeanu

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, legea de aprobare a OUG 33/2017 în sensul numirii de către plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu majoritatea parlamentarilor prezenți, a conducerii Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Până acum, conducerea ANCOM era numită de către președinte, iar în momentul în care Guvernul i-a luat această atribuție, Klaus Iohannis a avut o reacție extrem de dură.

Citește și: Cutremur în Sistem, după abrogarea unui articol cheie: concediul medical ar putea să NU mai fie plătit

„Conducerea ANCOM este asigurată de un președinte și 2 vicepreședinți, numiți de către cele două Camere ale Parlamentului, reunite în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți”, prevede legea adoptată, miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

De asemenea, demiterea din funcție a conducerii ANCOM se face de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, „cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, pe baza unui raport comun al comisiilor”, iar „raportul se publică pe paginile de internet ale Camerei Deputaților și Senatului și se comunică persoanei demise”.

Actul normativ a întrunit 196 de voturi „pentru”, 91 de voturi „împotrivă” și 7 abțineri.

Proiectul merge pentru dezbatere și vot la Senat, în calitate de cameră decizională.

Votul din Camera Deputaților vine după ce CCR a admis, pe 4 iulie, o sesizare făcută de președintele Klaus Iohannis cu privire la procedura de numire a conducerii ANCOM.

Ordonanţa de Urgență prin care a fost schimbată procedura de numire a conducerii ANCOM a intrat în vigoare pe 2 mai 2017, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial. Modificările aduse prin OUG îl exclud pe Președintele României din procedură.

Potrivit legislației valabilă până la publicarea OUG în Monitorul Oficial, conducerea ANCOM era asigurată de un preşedinte şi 2 vicepreşedinţi, numiţi de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.