Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și Tăriceanu trag semnalul de alarmă în NATO: mesaj FERM pentru parteneri

Inquam Photos / Adriana Neagoe
dragnea tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au ținut să transmită un mesaj ferm către partenerii din NATO, la Adunarea Parlamentară NATO și au transmis că toți partenerii trebuie să își asume, la fel ca România, alocarea resurselor financiare pentru creșterea capacităților de apărare în interiorul NATO.

”Cu toții ne dorim o relație puternică, o cooperare cu UE puternică și eficientă. Ne dorim fără discuție acceptarea obligațiilor militare și financiare ale tuturor partenerilor

Sunt bine cunoscute vocația României pentru structurile euro-atlantice și NATO și participarea în prima linie din partea României în teatrele de operațiuni (...) Ne-am asumat obligațiile financiare fără ezitare, așa cum puține state au făcut-o”, a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a atras atenția asupra faptului că România ”și-a asumat acordul politic de alocare a 2% din PIB către apărare”, dar că același lucru trebuie să-l facă și restul statelor din interiorul Alianței.

Atât Dragnea, cât și Tăriceanu au ținut să sublinieze că se adresează cu această soliticitare către liderii parlamentari din interiorul NATO pentru că ”noi avem puterea de decizie a alocării resurselor bugetare și trebuie să recunoaștem că alocarea de fonduri pentru capacitățile militare costă și nu costă puțin deloc”, a spus Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.