Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea: 'În sistemul de sănătate nu se pot face mişcări brutale'

captura TV
Liviu Dragnea

În sistemul de sănătate nu se pot face mişcări brutale şi există posiblitatea ca ministrul Sănătăţii "să facă loc unor manageri străini la spitalele româneşti, ca să promoveze interesele străine în domeniul medicamentelor", a susţinut miercuri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, referindu-se la modificarea Legii 95/2006 prin ordonanţă.

"Ordonanţa pe care au dat-o cu managerii de spitale. De ce e graba asta? Oricum au dat chix cu concursurile organizate pentru directorii de şcoli, pe care au vrut să îi politizeze. Sau acest ministru, care e reprezentant al unei mafii în Guvernul Cioloş, vrea să facă loc unor manageri străini la spitalele româneşti, ca să promoveze iar interesele străine în domeniul medicamentelor? Au atacat la Curte şi ţipau că n-a fost dezbatere pe legea privind taxele, pe eliminarea taxelor. Ce dezbatere au avut ei pe această ordonanţă de urgenţă? Pe chestiuni foarte sensibile. În sistemul de sănătate nu se pot face mişcări brutale şi schimbări brutale. Nu-i interesează", a afirmat Dragnea.

Citește și: Victor Ponta 'intră la rupere' în campanie:Ce a putut să spună despre liberali şi tehnocraţi / VIDEO

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care prevede atât deschiderea funcţiilor de manager în spitale pentru toţi cei care au competenţe, cât şi faptul că managerii de spitale nu mai pot deţine funcţii în partide politice, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

"Această ordonanţă este despre două lucruri. Unu - este despre deschiderea funcţiilor de manager în spitale pentru toţi cei care au competenţe. (...) Doi - nu mai vrem politică de partid în spitale. E motivul pentru care managerii de spitale nu mai pot, începând de astăzi, deţine funcţii de conducere, administrare sau control în cadrul niciunui partid politic", a spus Vlad Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.