Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, omul binomului SRI/DNA? Fostul ofiter SRI Savu explica 'plimbarile in padure la Baneasa'

daniel savu

Fostul ofiter SRI si presedinte PSD Prahova, Daniel Savu a explicat joi pentru stiripesurse.ro ce a vrut sa spuna in sedinta CExN a PSD de ieri prin referirea la 'plimbarile in padure la Baneasa' pe care le fac unii membrii de partid. Aceasta declaratie aparuta pe surse, in legatura cu referirea la 'sistemul lui Traian Basescu' a fost interpretata ca un avertisment pentru partid ca Liviu Dragnea ar fi omul binomului SRI/DNA.

Daniel Savu a explicat ca aceasta interpretare a fost una mincinoasa si ca el nu a facut referire nici la nume de institutii, nici la nume de persoane, ci doar la sistemul lui Traian Basescu si al pericolul pe care acesta il reprezinta pentru partid la modul general.

"Ieri in sedinta CExN am sustinut o cuvantare in fata colegilor mei din toata tara care nu am dorit sa fie publica. "Surse" din interiorul partidului au mintit si mi-au pus cu totul alte declaratii pe care nu le-am facut, au aparut in spatiul public declaratii pe care eu nu le-am facut.

Pentru a lamuri acum lucrurile pot sa va spun ca le-am vorbit colegilor mei despre sistemul pus la cale de Traian Basescu pentru a subordona politic Romania pe vremea cand era presedinte, si care, ramas fara sapan a incercat sa se puna la dispozitia noului presedinte Iohannis, incercand si un test de fidelitate - a-i oferi pe tava Guvernul Ponta.

In acest sens am atras atentia ca acest sistem deosebit de performant, pe care Basescu l-a creat pentru ca a vrut, a stiut si a putut sa faca asa ceva, capatand puteri execesive in Romania pe vremea cand ducea la indeplinire ordinele domnului Basescu, a fost in stare sa subordoneze si partide politice. Deja PNL in acceptiunea mea, prin cei doi co-presedinti absolut vulnerabili nu mai are o identitate foarte clara, acest nou partid liberal. Le-am povestit colegilor mei ca n-as vrea ca si noi PSD-ul sa ajungem in aceeasi situatie si in acest context am amintit de colegi ai nostri care se plimba prin padure la Baneasa, fara sa pronunt vreodata numele unor institutii, cum ar fi SRI, DNA, numele domnului Dragnea ... Doamne fereste! Nu a fost vorba despre asa ceva.

Cei care au mintit pe surse au pronuntat aceste nume pe care eu nu mi-as fi permis vreodata sa spun ca o institutie a statului, cum ar fi SRI-ul (am fost si eu ofiter SRI) este amestecata in lupta politica. Nu! Eu am spus ca sistemul creat de Traian Basescu, care cuprinde persoane si nu institutii, se ocupa cu asa ceva. Ce au inteles ceilalti nici nu am vrut sa detaliez.

Asta am spus in fata colegilor de partid, nu doream sa fie public, sa nu ajungem si noi PSD-ul  intr-o situatie ca PNL-ul", a declarat Daniel Savu.

----------

Senatorul PSD a refuzat insa sa ofere detalii suplimentare:

Cine sunt reprezentantii sistemului?

Daniel Savu: Nu am dorit ca declaratia mea sa fie publica, atat a fost, eu nu am vrut sa fac o declaratie de presa, eu va spun ce am spus colegilor mei. Eu nu vreau sa dau detalii. A fost o exprimare a mea in cadrul CExN. N-am folosit numele unor institutii. Daca Doream sa fac o declaratie publica, o faceam si raspundeam presei. Nu am stiut ca in interiorul partidului unii interpreteaza vorbele mele si le trimit. Daca voiam sa spun mai mult, spuneam mai mult.

Dar totusi ce inseamna plimbarile prin padure la Baneasa?

Daniel Savu: Asa m-am exprimat eu. Eu am vrut sa ma adresez colegilor mei pentru a-i face sa dea un vot in deplina cunostiinta de cauza, ce s-ar putea intampla si cu partidul nostru daca sistemul asta al lui Traian Basescu ar putea sa suie si in capul nostru cum s-a suit si in capul PNL-ului. E ce cred eu ca se intampla in momentul de fata, cu vulnerabilitatile excesive pe care le au cei doi co-presedinti de la PNL.

Dar totusi ati sustinut-o pe Rovana Plumb ieri, ceea ce inseamna ca Liviu Dragnea ...?

Daniel Savu: Nu, nu! Eu le-am si spus colegilor - 'Nu va indemn sa votati in niciun fel, nu va spun cum sa votati'. Eu nu am pronuntat numele lui Liviu Dragnea. Chiar am precizat in final, sper ca nu mi-am pus acum ... pentru ca dupa luarile de pozitie ... Liviu Dragnea a inteles ca nu l-am atacat pe el. Mi-a si spus - 'nu au fost intelese declaratiile tale ca lumea'. Sustinatorii lui, unii mi-au spus - 'domne, esti impotriva lui Liviu Dragnea'. Fiecare intelege dupa cata experienta are, dupa cate informatii are.

Respect hotararea care s-a luat.O sa il ajut pe Liviu Dragnea sa isi duca presedintia interimara la bun sfarsit. Eu nu m-am exprimat ca sunt pentru Rovana Plumb, sau pentru Liviu Dragnea sau pentru alti candidati care au aparut pe parcurs.

A fost o chestie prezentata la modul general care nu il viza pe Liviu Dragnea. Probabil cineva a dorit sa mi-l puna in cap pe Liviu Dragnea, eu vorbind de mai multi oameni care s-au plimbat prin padure la Baneasa si a ramas doar Liviu Dragnea in comunicarea pe surse.

Ce inseamna aceste plimbari si cine sunt cei care se plimba pe acolo?

Daniel Savu: Daca voiam sa spun mai mult spuneam public. Eu nu voiam sa fie o declaratie publica. Atat am spus. Si atat ramane. (...) Probabil la un moment dat cand o sa vreau sa fac o declaratie publica o sa o fac in sensul asta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.