Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, propunere de ULTIMĂ ORĂ către partide: 'Să fim români'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a propus miercuri, în plenul Parlamentului, o consultare între toate partidele politice pentru stabilirea reperelor esenţiale pe care trebuie să le urmeze România în faţa provocărilor deosebite care au loc la nivelul Uniunii Europene.

"Profit de acest moment solemn pentru a face un apel sincer la întreaga clasă politică să începem o consultare aşezată, fără patimă şi fără orgolii, între toate partidele, între toţi decidenţii din această ţară, cu susţinerea Academiei Române, pentru a stabili împreună reperele esenţiale pe care trebuie să le urmeze România în faţa provocărilor deosebite care au loc la nivelul Uniunii Europene şi nu numai. Să învăţăm din înţelepciunea părinţilor Marii Uniri, a cărei aniversare de anul viitor o prefaţăm cu evenimentul de astăzi, şi să fim uniţi. Să fim români", a spus Dragnea, la şedinţa festivă a Parlamentului consacrată aniversării Centenarului "Iaşi - Capitala Regatului României 1916 - 1918 şi Oraş al Marii Uniri", potrivit Agerpres.

Citește și: Ponta pune tunurile pe Turcan: 'Deţine acelaşi număr de neuroni cu Vanghelie'

El a adăugat că, dincolo de faptul că parlamentarii se află în tabere politice adverse, au opinii diferite, sunt mereu într-o competiţie politică şi se contestă reciproc, aceştia sunt cu toţii cetăţeni români.

"Dincolo de toate lucrurile care ne despart, uneori aparent pe poziţii ireconciliabile, există ceva care ne uneşte, există ceva care ne ţine la un loc, ceva în care ne regăsim cu toţii şi acest ceva se numeşte simplu: România. Pentru unii a spune astăzi că eşti patriot şi că îţi iubeşti ţara are ceva exagerat şi uneori chiar desuet. Dacă privim în spate, în istorie, în momentele cele mai grele ale acestei naţiuni, ceea ce ne-a unit şi ne-a ţinut aproape a fost patriotismul şi dragostea de ţară. De aceea e bine că avem asemenea evenimente în care aniversăm momentele cruciale din istoria României, cum este şi cel pentru care am organizat astăzi această reuniune", a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.